Strukturerad boendestödjare sökes!

Vi söker dig som vill arbeta som boendestödjare hos kund i Järfälla.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som boendestödjare hos en specifik kund i Stockholm.

På grund av en ökad förfrågan från våra kunder gällande kvinnliga medarbetare sökes detta i förstahand, men välkomnar självklart alla sökanden. Alla sökande ska ha erfarenhet av arbete med vård och omsorg av fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Vi har som målsättning att alla våra anställda är skötare eller har likvärdig utbildning som lägsta utbildningsnivå. Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare bör du ha grundläggande datakunskaper. Ett flexibelt och kreativt tankesätt med en förmåga att se möjligheter ser vi som en självklarhet hos dig som söker.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Välkommen med din ansökan!

Funkisgruppen AB har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda mot polisens belastningsregister. Vi på Funkisgruppen värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta registerutdrag på samtliga personer som anställs i företaget, vilket innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor – beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.

Din profil

Utbildning

Gymnasial utbildning – Socialt arbete och omsorg

Språk

Svenska

Arbetslivserfarenhet

Krav

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare, Mindre än 1 års erfarenhet

Dina arbetsuppgifter

Som boendestödjare så är det din uppgift att utifrån den enskildes önskemål och behov erbjuda det stöd som individen behöver. Grundtanken i alla våra verksamheter är att kunden själv är med och utformar hur och när insatsen ska utföras. Kunden äger sina timmar! Funkisgruppen har som mål att göra det möjligt för den enskilde att bo i egen lägenhet och att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån egna förutsättningar och behov. Vi kompletterar det stöd av övriga insatser som samhället ger och vårt stöd grundar sig på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Genom ett väl utvecklat kontaktmannaskap erbjuds den enskilde en social och praktisk stödinsats som syftar till att stärka förmågan att hantera vardagslivet, både inom och utom hemmets väggar. Vi har kunder i Solna, Sollentuna, Lidingö, Stockholm, Järfälla, Upplands Bro och Österåker.

Övrigt

Lön, ersättning och förmåner

Individuell lönesättning

Om anställningsvillkoren

Kvällar och helger förekommer.

Arbetsplats

STOCKHOLM

Om oss

Funkisgruppen växer – vi behöver dig! Funkisgruppen AB är ett företag inom TransportIT Group AB. Vi erbjuder, förutom boendestöd, också ledsagarservice, hemtjänst, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, daglig verksamhet för personkrets 1 i Solna, avlösarservice enligt SoL och LSS, arbetscoachning samt lägerverksamhet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena – vi löser livspusslet! Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Vi har nu expanderat och behöver förstärka vår organisation med fler duktiga medarbetare för arbete inom ledsagar- och avlösarservice.

Kontaktpersoner

Jimmy Persson, Kvalitetskoordinator/Rekryterare
jimmy.persson@funkisgruppen.se
+46728332276

Ida Thomasson, Uppdragschef
ida.thomasson@funkisgruppen.se
0765734859

 

Företagets adress

KORTA GATAN 7
171 06 SOLNA

Telefonnummer
0852250160

E-post
arbete@funkisgruppen.se

Sök jobbet senast den

21 December 2018

Ansökningsreferens
BS 2018-12
Ansökan skickas per e-post: arbete@funkisgruppen.se

Kreativa handledare till daglig verksamhet sökes!

Våra dagliga verksamheter expanderar och vi behöver därför stärka upp med fler handledare.

Om dig

Våra dagliga verksamheter expanderar och vi behöver därför stärka upp med fler handledare. Som handledare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare. Du är ansvarig för att utveckla, anpassa och leda aktiviteterna i verksamheten och du ska aktivt arbeta för att våra deltagare ges möjlighet till en meningsfull och individuellt utformad daglig sysselsättning. Det är därför viktigt att du är lösningsfokuserad och har ditt fokus på det som deltagarna kan och klarar av – det som inte fungerar brukar de ha hört tillräckligt många gånger ändå. Din utbildning bör vara relevant för arbete inom LSS och det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare ser vi att du har grundläggande datakunskaper. Du som söker bör vara lugn och tydlig samt ha god social kompetens för att kunna stärka våra deltagare i de sociala situationer som kan uppstå i gruppen. Meriterande om du har arbetat på en daglig verksamhet eller som arbetscoach. Du kommer även vid behov stödja vår boendestödverksamhet. Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Vi söker dig som vågar ta för sig, komma med nya idéer och sätta dessa i verk. Du bör vara självgående och duktig på att motivera. Du behöver ha förmåga att skapa struktur då vår målgrupp kräver det och samtidigt ha en positiv attityd för att ”få med sig alla på tåget”. Som handledare blir du kontaktperson för ett visst antal deltagare och kommer att sköta dokumentation kring den enskilda individen, upprätta genomförandeplaner samt ha enskilda samtal.

Din profil

Utbildning

Krav

Socialt arbete och omsorg:

Gymnasial utbildning:

 

Språk

Svenska

Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Meriterande

  Daglig verksamhet

  Coaching

  Motiverande samtal

 

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu handledare till våra dagliga verksamheter i Solna och Järfälla. Målsättningen för oss är att erbjuda en arbetslivsinriktad daglig verksamhet för personkrets 1 som, utifrån deltagarens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet. Vi tror på en verksamhet som genomsyras av att den enskilde, utifrån sina egna förutsättningar, får vara med från ax till limpa. Detta oavsett om det handlar om att hitta en individuellt utformad praktik på en extern praktikplats eller att få vara med och påverka verksamheten och aktiviteterna i våra lokaler. Den röda tråden i allt vi gör är att vi arbetar för att förverkliga deltagarens drömmar och att förbereda för livet på den öppna arbetsmarknaden. För att göra detta och skapa meningsfullhet för våra deltagare så arbetar alla med riktiga arbetsuppgifter, enskilt eller i grupp, i våra egna lokaler eller ute på en extern praktikplats. Dessa arbetsuppgifter varvas dessutom med olika utflykter och studiebesök. Allt utifrån deltagarnas egna önskemål. Allt vi gör inom vår verksamhet handlar därför om förberedelser för arbetsmarknaden, oavsett om man vill dit idag eller om 20 år. Det gäller allt från fikastunden tillsammans på morgonen, att vi har månadsmöten tillsammans, äter lunch ihop, utför arbetsuppgifter i grupp eller åker på aktiviteter tillsammans.

Övrigt

Lön

Individuell lönesättning

Vi erbjuder friskvårdsbidrag

Anställningsvillkor

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

2 tjänster  Solna (87,5 % tjänster)

1 tjänst i Järfälla (75 % tjänst)

Arbetsplats
Solna och Järfälla

Om oss

Funkisgruppen AB erbjuder, förutom daglig verksamhet för personkrets 1, också boendestöd, ledsagarservice enligt SoL och LSS, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena – vi löser livspusslet! Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL). www.funkisgruppen.se

 

Kontaktinformation

Jennie Eriksson, Samordnare jennie.eriksson@funkisgruppen.se 0736537308

Jimmy Persson, Kvalitetskoordinator/Rekryterare jimmy.persson@funkisgruppen.se 0728332276

 

Företagets adress
KORTA GATAN 7 SOLNA

 

Telefonnummer
0852250160
E-post
arbete@funkisgruppen.se

 

Ansökan tas endast emot per e-post: arbete@funkisgruppen.se

Ange referens Handledare DV 2018-12 i ämnesraden.

 

Sök jobbet senast 21 december 2018