Kreativ handledare sökes till Järfälla och Solna

Som handledare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare.

OM JOBBET

Funkisgruppen växer och vi söker nu ännu fler medarbetare till våra arbetslivsinriktade verksamheter i Järfälla och Solna!

Välkommen med din ansökan!

KVALIFIKATIONER

Arbetslivserfarenhet
Krav: Stödpedagog, 1-2 års erfarenhet

Utbildning
Krav: Gymnasial utbildning inom Socialt arbete och omsorg

Språk
Krav: Svenska

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som handledare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare. Du är ansvarig för att utveckla, anpassa och leda aktiviteterna på verksamheten och du ska aktivt arbeta för att våra deltagare ges möjlighet till en meningsfull och individuellt utformad daglig sysselsättning. Det är därför viktigt att du är lösningsfokuserad och har ditt fokus på det som deltagarna kan och klarar av – det som inte fungerar brukar de ha hört tillräckligt många gånger ändå. Dessutom att kunna arbeta självständigt likaväl som att vara en lagspelare.

Krav

Din utbildning bör vara relevant för arbete inom LSS, exempelvis stödpedagog eller annan pedagogisk utbildning, arbetsterapeut, beteendevetare och det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift.

Prioritet är att du ska ha arbetat med människor med psykisk ohälsa.

Meriterande

Om du har arbetat på en daglig verksamhet eller som arbetscoach. Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare ser vi att du har grundläggande datakunskaper. Du som söker bör vara lugn och tydlig samt ha god social kompetens för att kunna stärka våra deltagare i de sociala situationer som kan uppstå i gruppen.

Om oss

Målsättningen för oss är att erbjuda en arbetslivsinriktad daglig verksamhet för personkrets 1 som, utifrån deltagarens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet.

Vi tror på en verksamhet som genomsyras av den enskilde, detta oavsett om det handlar om att hitta en individuellt utformad praktik på en extern praktikplats eller att få vara med och påverka verksamheten och aktiviteterna i våra lokaler. Den röda tråden i allt vi gör är att vi arbetar för att förverkliga deltagarens drömmar och att förbereda för livet på den öppna arbetsmarknaden.

För att göra detta och skapa meningsfullhet för våra deltagare så arbetar alla med riktiga arbetsuppgifter, enskilt eller i grupp, i våra egna lokaler eller ute på en extern praktikplats. Dessa arbetsuppgifter varvas dessutom med olika utflykter och studiebesök. Allt utifrån deltagarnas egna önskemål.

Allt vi gör inom vår verksamhet handlar därför om förberedelser för arbetsmarknaden, oavsett om man vill dit idag eller om 20 år. Det gäller allt från fikastunden tillsammans på morgonen, att vi har månadsmöten tillsammans, äter lunch ihop, utför arbetsuppgifter i grupp eller åker på aktiviteter tillsammans.

Vi på Funkisgruppen värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta registerutdrag på samtliga personer som anställs i företaget, vilket innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen.

Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor – beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.

ÖVRIGT

Funkisgruppen AB erbjuder, förutom daglig verksamhet för personkrets 1, också boendestöd, ledsagarservice, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena – vi löser livspusslet! Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

OM ANSTÄLLNINGEN

Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning: Heltid
Varaktighet: tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal jobb: 2

Var ligger arbetsplatsen
Arbetsplatsen ligger i kommunen Järfälla i Stockholms län

ARBETSGIVAREN
Funkisgruppen AB

KONTAKT
Nenne Fransson Widegren, Samordnare
nenne.f.widegren@funkisgruppen.se
070-404 21 40

Madeleine Solenäng, Verksamhetschef
madeleine.solenang@funkisgruppen.se
073-906 91 92

Sök jobbet
Ansök senast 13 december med referens ”2019-11 Handledare Järfälla” till arbete@funkisgruppen.se