Boendestödjare/Ledsagare sökes till Täby!

Nu söker vi dig som boendestödjare och ledsagare till våra kunder i Täby.

Om dig

Vill du ha ett givande arbete där du känner att du gör skillnad för andra människor? Nu söker vi dig som boendestödjare och ledsagare till våra kunder i Täby. Som anställd hos oss har du möjlighet vara flexibel och lägga ditt eget schema utifrån våra kunders behov.

Önskvärt av dig som söker är att du har erfarenhet av liknande arbete och som person är positiv och trygg i dig själv. Meriterande är att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande och coachande arbetssätt.

Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Arbetet med våra kunder utgår ifrån en genomförandeplan och social dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare och du behöver ha grundläggande datakunskaper. Ett flexibelt och kreativt tankesätt med en förmåga att se möjligheter ser vi som en självklarhet hos dig som söker. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det går även bra att kombinera arbete hos oss med studier etc. Dag, kväll och helger förekommer.

Dina arbetsuppgifter

Som boendestödjare och ledsagare så är det din uppgift att utifrån den enskildes önskemål och behov erbjuda det stöd som individen behöver.

Grundtanken i alla våra verksamheter är att kunden själv är med och utformar hur och när insatsen ska utföras. Kunden äger sina timmar! Funkisgruppen har som mål att göra det möjligt för den enskilde att bo i egen lägenhet och att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån egna förutsättningar och behov.

Vi kompletterar det stöd av övriga insatser som samhället ger och vårt stöd grundar sig på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Genom ett väl utvecklat kontaktmannaskap erbjuds den enskilde en social och praktisk stödinsats som syftar till att stärka förmågan att hantera vardagslivet, både inom och utom hemmets väggar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT

Funkisgruppen AB har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda mot polisens belastningsregister. Vi på Funkisgruppen värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta registerutdrag på samtliga personer som anställs i företaget, vilket innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen. Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor – beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.

Tjänstgöringsgrad: 40-60%

Kontakt

Kontaktpersoner

Pedagogisk arbetshandledare sökes till Järfälla

Som arbetshandledare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare.

Om dig

Målsättningen för oss är att erbjuda en arbetslivsinriktad verksamhet för personkrets 1 som, utifrån deltagarens förmågor och önskemål, lyfter självkänslan och ökar självförtroendet.

Vi tror på en verksamhet som genomsyras av den enskilde, detta oavsett om det handlar om att hitta en individuellt utformad praktik på en extern praktikplats eller att få vara med och påverka verksamheten och aktiviteterna i våra lokaler. Den röda tråden i allt vi gör är att vi arbetar för att förverkliga deltagarens drömmar och att förbereda för livet på den öppna arbetsmarknaden.

För att göra detta och skapa meningsfullhet för våra deltagare så arbetar alla med riktiga arbetsuppgifter, enskilt eller i grupp, i våra egna lokaler eller ute på en extern praktikplats. Dessa arbetsuppgifter varvas dessutom med olika utflykter och studiebesök. Allt utifrån deltagarnas egna önskemål.

Allt vi gör inom vår verksamhet handlar därför om förberedelser för arbetsmarknaden, oavsett om man vill dit idag eller om 20 år. Det gäller allt från fikastunden tillsammans på morgonen, att vi har månadsmöten tillsammans, äter lunch ihop, utför arbetsuppgifter i grupp eller åker på aktiviteter tillsammans.

Funkisgruppen AB erbjuder, förutom daglig verksamhet för personkrets 1, också boendestöd, ledsagarservice, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet. Vi strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena – vi löser livspusslet! Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dina arbetsuppgifter

Som arbetshandledare hos oss är du en central funktion i arbetet med våra deltagare. Du är ansvarig för att utveckla, anpassa och leda aktiviteterna på verksamheten och du ska aktivt arbeta för att våra deltagare ges möjlighet till en meningsfull och individuellt utformad daglig sysselsättning. Det är därför viktigt att du är lösningsfokuserad och har ditt fokus på det som deltagarna kan och klarar av – det som inte fungerar brukar de ha hört tillräckligt många gånger ändå. Dessutom att kunna arbeta självständigt likaväl som att vara en lagspelare.

Din utbildning bör vara relevant för arbete inom LSS och vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning samt att det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Då dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare ser vi att du har grundläggande datakunskaper. Du som söker bör vara lugn och tydlig samt ha god social kompetens för att kunna stärka våra deltagare i de sociala situationer som kan uppstå i gruppen.

Meriterande om du har arbetat på en daglig verksamhet eller som arbetscoach. Våra styrdokument är lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), socialtjänstlagen (SoL) samt hälso- och sjukvårdslagen (HSL).

ÖVRIGT

Funkisgruppen AB har som policy att som en del i anställningsprocessen kontrollera nyanställda mot polisens belastningsregister.

Vi på Funkisgruppen värnar om våra kunders säkerhet och trygghet och har som rutin att ta registerutdrag på samtliga personer som anställs i företaget, vilket innebär att vi vid en anställning kommer begära ett registerutdrag från dig innan du får börja arbeta. Du beställer själv registerutdraget enligt LSS från polisen.

Blanketten hittar du på följande webbadress: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/. Polisens handläggningstid kan vara upp till två veckor – beställ ditt registerutdrag så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Arbetslivserfarenhet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare, 1-2 års erfarenhet (Krav)

Utbildning

Gymnasial utbildning inom Socialt arbete och omsorg (Krav)

Språk

Svenska (Meriterande)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Järfälla i Stockholms län.

Mejla din ansökan till
arbete@funkisgruppen.se

Arbetsgivaren

FUNKISGRUPPEN AB

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Madeleine Solenäng
  Verksamhetschef
  madeleine.solenang@funkisgruppen.se
  0739069192
 • Nenne Widregren
  Samordnare
  nenne.f.widegren@funkisgruppen.se
  070-404 21 40

Ansök senast 22 September
Ange referens DV Arbetshandledare 2019-09 i din ansökan

Avlösare till pojke på Lidingö

Uppdraget är förlagt fredag, lördag eller söndag och någon/några dagar i veckan.

Om dig

Vill du ha ett givande arbete där du känner att du gör skillnad för andra människor? Nu söker vi dig som avlösare till en av våra kunder på Lidingö. Som anställd hos oss har du möjlighet att vara flexibel och lägga ditt eget schema utifrån våra kunders behov.

Uppdraget är förlagt fredag, lördag eller söndag och någon/några dagar i veckan. Du kommer att stötta vid läxläsning och aktivt hitta på aktiviteter ihop med pojken i hemmet eller i närområdet.

Önskvärt av dig som söker är att du har erfarenhet av liknande arbete med barn, och som person är positiv, lugn och trygg i dig själv. Meriterande är att du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande, coachande arbetssätt, samt har erfarenhet av autism och ADHD.

Det är viktigt att du behärskar svenska i tal och skrift. Arbetet med våra kunder utgår ifrån en genomförandeplan och social dokumentation sker kontinuerligt kring varje deltagare och du behöver ha grundläggande datorkunskaper. Ett flexibelt och kreativt tankesätt med en förmåga att se möjligheter ser vi som en självklarhet hos dig som söker. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det går även bra att kombinera arbete hos oss med studier etc.

Arbetslivserfarenhet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare, mindre än 1 års erfarenhet (Meriterande)

Utbildning

Gymnasial utbildning inom Socialt arbete och omsorg (Meriterande)

Kompetenser

Autism, omsorgserfarenhet (Meriterande), ADHD, specialpedagogik (Meriterande), Barn med särskilda behov (Meriterande)

Språk

Svenska (Krav)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Solna i Stockholms län.

Mejla din ansökan till
arbete@funkisgruppen.se

Arbetsgivaren

FUNKISGRUPPEN AB

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Camilla Thuresson
  Uppdragschef
  076-241 94 01

Ansök senast 21 September
Ange referens Avlösning Lidingö i din ansökan

Samordnare till daglig verksamhet med hundunriktning

Du som söker har dokumenterad utbildning på hundar såväl som tidigare erfarenhet av vår målgrupp.

Om oss

Funkisgruppen AB strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena. Vi löser livspusslet!

Funkisgruppen är ett privatägt svenskt aktiebolag. Vi erbjuder, förutom personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, även daglig verksamhet för personkrets 1, boendestöd, ledsagarservice, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som samordnare på vår planerade dagliga verksamhet för personkrets 1 med hundinriktning. Du som söker har dokumenterad utbildning på hundar såväl som tidigare erfarenhet av vår målgrupp.

Arbetsuppgifter

Som samordnare ansvarar du för att leda och fördela det dagliga arbetet på vår hundinriktade dagliga verksamhet. Du kommer att, tillsammans med verksamhetschef, ansvara för att planera och bygga upp verksamheten inför start. Vår målsättning är att den hundinriktade verksamheten ska erbjuda hundrastning till privatpersoner.

Övrigt

För rätt person så finns det möjlighet att arbeta upp till heltid.

Arbetslivserfarenhet

Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare, 1-2 års erfarenhet (Meriterande)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

Var ligger arbetsplatsen?

 • Radiovägen 27
  13548
  Tyresö

Arbetsgivaren

Funkisgruppen AB

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Emma Lindberg
  Affärsområdeschef
  emma.lindberg@funkisgruppen.se
  0739738350

Ansök senast 30 September
Ange referens Samordnare Tyresö i din ansökan

Personlig assistens i Vällingby

Vi tror att du som söker är pålitlig, lugn och med en stor portion humor.

Om oss

Funkisgruppen AB strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena. Vi löser livspusslet!

Funkisgruppen är ett privatägt svenskt aktiebolag. Vi erbjuder, förutom personlig assistans för barn och vuxna i hela landet, även daglig verksamhet för personkrets 1, boendestöd, ledsagarservice, avlösarservice enligt SoL och LSS samt lägerverksamhet.

Om dig

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en av våra kunder i Vällingby. Vi tror att du som söker är pålitlig, lugn och med en stor portion humor. Tidigare erfarenhet är meriterande, men ej något krav.

Arbetsuppgifter

Som assistent erbjuder du vår kund stöd med bland annat hygien, matlagning och dagliga rutiner. Då vår kund även behöver hjälp med kommunikation så är det viktigt att du som person är lyhörd.

Övrigt

För rätt person så finns det möjlighet att arbeta upp till heltid.

Arbetslivserfarenhet

Personlig assistent, mindre än 1 års erfarenhet (Meriterande)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Solna i Stockholms län.

Arbetsgivaren

FUNKISGRUPPEN AB

Kontakt

Kontaktpersoner

 • Emma Lindberg
  Affärsområdeschef
  emma.lindberg@funkisgruppen.se
  0739738350

Ansök senast 18 September
Ange referens P-A Vällingby i din ansökan

Funkisgruppen AB söker - Financial controller

Funkisgruppen växer och vi behöver nu stärka upp vår organisation med en erfaren och lösningsfokuserad financial controller

Om oss

Funkisgruppen AB strävar efter att skapa en ny dimension i vardagen för personer med funktionsnedsättning genom att vi fokuserar på de mjuka mervärdena. Vi löser livspusslet!

Funkisgruppen är ett privatägt svenskt aktiebolag. Vi erbjuder daglig verksamhet för personkrets 1, sysselsättning enligt SoL, boendestöd, ledsagarservice, avlösarservice enligt SoL och LSS, personlig assistans för barn och vuxna i hela landet samt lägerverksamhet.

Funkisgruppen har under senare år utökat sina tjänster geografiskt och har idag kontor på sex orter.

I koncernen ingår, utöver Funkisgruppen AB, även dotterbolaget Funkisgruppen Acadamy AB som är inriktat på vuxenutbildning.

Dina arbetsuppgifter

Funkisgruppen växer och vi behöver nu stärka upp vår organisation med en erfaren och lösningsfokuserad financial controller som kan säkra samt utveckla våra ekonomiska processer för Funkisgruppen AB och Funkisgruppen Acadamy AB. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Solna Strand. Du kommer att rapportera direkt till VD och vara en del av ledningsgruppen.

I tjänsten ingår bland annat:

Ansvar för och utveckling av ekonomiprocesser
Analys av bokslut och månadsrapportering
Uppföljning av balansposter
Underlag och rapportering till ledning, VD och styrelse
Arbete med affärsplan och strategiarbete
Controlling, budget- och prognosarbete
Utveckling och uppföljning av KPI:er
Kontroll på bolagsregler och ABL
Ansvar för finansiering, placeringar och likvidplanering
Ansvar för bankkontakter
Ansvar för kontakt med revisorerna
Betalningsansvar
Redovisningstjänsterna är outsourcade och som financial controller är du ansvarig för gränssnittet mot redovisningsbyrån.

Din profil

För att lyckas i rollen behöver du vara en kreativ problemlösare som tar helhetsansvar för dina arbetsuppgifter.

Du har mångårig erfarenhet från en motsvarande roll och kan genom detta bidra med erfarenhet och kunskap som främjar vår organisation och tillväxt.

Då du i rollen som financial controller kommer att ha ett brett kontaktnät i vår organisation samt vara en viktig diskussionspartner till ledning, VD och styrelse så är det av vikt att du trivs med dialogen och samarbetet med dessa funktioner.

Som person lockas du av att få vara en del av vår tillväxtresa och du trivs med att sätta din egen prägel på roll och funktion.

För oss är rätt person viktig, vi vill att du sympatiserar och bidrar till vår företagskultur.

Välkommen med din ansökan!

Arbetslivserfarenhet
Financial controller, 2-4 års erfarenhet (Krav)

Utbildning
Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Företagsekonomi, handel och administration (Krav)

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Var ligger arbetsplatsen?
Solna i Stockholms län.

Sök jobbet
Ansök senast 7 oktober
Ange referens: Financial controller i din ansökan

Ansök via mejl
arbete@funkisgruppen.se

Kontakt

Ulrika Worge Carlsson
HR chef
ulrika.worge@funkisgruppen.se
072-969 94 18