mountainbike
Sollentuna

Avlösning i Sollentuna med Funkisgruppen

När du som vårdnadshavare eller närstående till någon med en funktionsnedsättning behöver avlastning och tid för egna aktiviteter, är Funkisgruppen din pålitliga utförare. Vi erbjuder professionell avlösning i hemmet, vilket ger dig en trygg paus i vardagen och möjlighet till avkoppling. Det är en chans att ägna tid åt dina egna intressen eller ge mer uppmärksamhet åt syskon eller sysslor.

Funkisgruppen avlösning i Sollentuna har som mål att erbjuda dig som förälder eller närstående till den som har en funktionsnedsättning tillfällig avlösning i hemmet. Hos oss är det du som kund som äger dina timmar och du har därför möjlighet att vara delaktig och påverka hur, när och med vem insatsen utförs.

Avlastning för trygghet och tid

Vi förstår att vardagen som vårdnadshavare eller närstående till någon med en funktionsnedsättning kan vara krävande. Genom vår avlastning erbjuder vi en trygg lösning för dig och den person du tar hand om. Det ger dig möjlighet att få en stunds avkoppling och tid för dig själv eller andra angelägenheter.

Påverka ditt stöd

Vi vill att du ska ha kontroll över din situation. Därför bokar vi alltid ett hembesök innan vi påbörjar avlösningen. Vid detta besök går vi tillsammans igenom beställningen, behov och önskemål. Vi diskuterar även vilken typ av person som skulle passa bäst för uppdraget. Efter detta besök har du möjlighet att vara delaktig i att påverka när och hur avlösningen ska utföras.

Rätt person för uppdraget

Funkisgruppen har personal med bred kompetens och erfarenhet inom området funktionsnedsättningar. Vi vet att det inte enbart handlar om kompetens, utan också om att ha rätt bemötande och personkemi. Därför lägger vi stor vikt vid att hitta en bra matchning mellan dig och den som kommer att vara er avlösare.

Vi strävar alltid efter att erbjuda den bästa möjliga matchningen för att säkerställa att avlösningen är effektiv och bekväm för både vårdnadshavare och den som tar emot stöd.

Om det uppstår behov eller önskemål om att byta ut en befintlig avlösare eller tillsätta fler, är vi flexibla och planerar förändringarna i samråd med dig. Vi vill att du ska känna dig trygg med insatsen och med de personer som kommer hem till dig.

Kontakta oss för mer information om avlösning i Sollentuna

Om du vill veta mer om vår avlösningsverksamhet i Sollentuna är du välkommen att kontakta oss. Vi berättar gärna mer om vår verksamhet, vår personal och hur vi arbetar med avlösning på Funkisgruppen. När du väljer Sollentuna som din kommun, får du även specifik information om hur vi kan stödja dig i ditt område. Vi ser fram emot att höra från dig och hjälpa dig att skapa en balans i din vardag som vårdnadshavare eller närstående till någon med en funktionsnedsättning.