mountainbike
Sollentuna

Boendestöd i Sollentuna med Funkisgruppen

När du söker efter pålitligt och kompetent boendestöd i Sollentuna, leta inte längre. Vi på Funkisgruppen kan hjälpa dig att skapa struktur och tydlighet i din vardag, hjälpa dig hantera vardagens krav och stötta dig på vägen mot en mer självständig tillvaro.

Funkisgruppen boendestöd har som mål att göra det möjligt för dig att bo kvar hemma i din bostad och leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån just dina förutsättningar och behov. Hos oss är det du som kund som äger dina timmar och du har därför möjlighet att vara delaktig och påverka hur, när och med vem insatsen utförs.

Struktur och överblick i vardagen med boendestöd i Sollentuna

Det är inte ovanligt att känna att vardagens göromål blir överväldigande. Ibland kan det vara svårt att hantera krav och ansvar som ständigt växer. Vårt boendestöd syftar till att ge dig den struktur och överblick du behöver för att bättre hantera din vardag. Med stöd från våra erfarna boendestödjare får du hjälp med veckoplanering, etablerande av rutiner och att planera och genomföra dagliga aktiviteter. Vi arbetar också med motivation och strategier för att hjälpa dig uppnå dina mål.

Hur vi kan stödja dig:

Veckoplanering och rutiner
Förberedelser och stöd inför möten eller vård- och myndighetskontakter
Hantering av post, räkningar och vardagsadministration
Hemmets skötsel, inköp och mathållning
Att bryta social isolering
Leta efter bostad
Hitta meningsfull sysselsättning eller fritidsaktiviteter

Individanpassade insatser

Vi förstår att varje individ är unik med specifika behov och mål. Därför utgår vi alltid från dina individuella behov när vi utformar ditt boendestöd. Innan vi påbörjar insatsen, bokar vi ett möte där vi tillsammans går igenom din beställning. Vi diskuterar dina nuvarande behov och önskemål, och tillsammans upprättar vi en genomförandeplan som beskriver vilka områden som är viktiga för dig och hur vi ska samarbeta för att du ska kunna uppnå dina mål.

När du har mött din tilltänkta boendestödjare, kommer ni tillsammans att planera vilka dagar och tider som passar dig bäst. Vi strävar efter att vara så flexibla som möjligt för att möta dina behov och erbjuder även ersättare vid ordinarie boendestödjares frånvaro.

Erfaren och kompetent personal

Vi är stolta över att ha en personalgrupp med bred kompetens och erfarenhet inom områden som funktionsnedsättningar, psykisk ohälsa, missbruk, social utsatthet och samsjuklighet. Vi vet att det är viktigt att du trivs med din boendestödjare och därför lägger vi stor vikt vid att hitta rätt matchning för dig. Det är viktigt att du känner dig bekväm med den personal som arbetar med dig och att du har förtroende för deras förmåga att stödja dig i ditt dagliga liv.

Kontakta oss

Om du vill veta mer om vårt boendestöd och hur vi kan stödja dig i Sollentuna, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att svara på dina frågor och berätta mer om vår verksamhet, vår personal och hur vi kan hjälpa dig att uppnå struktur och tydlighet i din vardag. Vänligen se våra kontaktuppgifter nedan och välj Sollentuna som din kommun för att få specifik information om hur vi kan stödja dig i ditt område.